blog_mijn_duurzaam_leiderschap

Mijn Duurzaam Leiderschap

Mijn Duurzaam Leiderschap gaat over verbinding vanuit het hart. Om bruggen te bouwen tussen iedereen. Ik hoop mensen te inspireren door verantwoordelijkheid te nemen voor het leven en hun daarin te faciliteren. Dit leiderschap is duurzaam en inclusief.

Een Duurzaam Leider zorgt voor iedereen inclusief zichzelf. Ik maak mij sterk voor gelijkheid en gelijkwaardigheid, een SAMENleving waar de mens en niet het systeem centraal staat. Hierin probeer ik radicaal eerlijk naar mijzelf en anderen te zijn. Een visionair met beide voeten op de grond gericht op positieve verandering vanuit verbinding en liefde. 

Het gaat hier niet om mijzelf; ik doe dit voor een betere wereld voor onze kinderen. Het belang van toekomstige generaties en onze planeet als een levend organisme moet altijd het leidende uitgangspunt zijn. Welzijn voor alles en iedereen in plaats van welvaart voor enkel een select gezelschap mensen. Ik wil geen genoegen met het argument dat het niet zou kunnen, dat is een gedachte waarvan ik niet bereid ben die te accepteren. Zoals Jan Rotmans mooi zegt: “Optimisme is een morele plicht: er is nog nooit een grote transitie gerealiseerd vanuit cynisme en angst. “

Een leider is kwetsbaar & krachtig tegelijkertijd. 

Kwetsbaar betekent open staan voor feedback en kritiek. Om te kunnen groeien, dienen we namelijk ook onze schaduwzijde (pijn) te omarmen, dat maakt krachtig. Als wij dit niet eerst op persoonlijk niveau ondergaan, dan is een systeemverandering niet mogelijk. “Een betere wereld begint écht bij jezelf”

Leiderschap is met respect voor andere opvattingen trouw blijven aan jezelf. Iemands mening respecteren is niet gelijk aan het eens zijn met deze mening. Wel om te luisteren en nieuwsgierig te zijn waar deze mening vandaan komt. Een open mind…

Het gaat ook over bescheiden zijn, zonder dat dit doorslaat in valse bescheidenheid. Ik ben dankbaar voor de bevoorrechte positie waarin ik ben geboren en leef. Ik wil graag dat voorrecht doorgeven aan iets groters dan enkel mijzelf.

Daarnaast betekent Duurzaam Leiderschap voor mij balans in alle rollen die ik heb in mijn leven: als vader, partner, zoon, broer, vriend, mens en onderdeel van deze wereld.

Laat een reactie achter

Logo def Walk the Talk NIEUW

NIEUWSBRIEF Walk The Talk

Ontvang maandelijks blogs & whitepapers op het gebied van Duurzaam Leiderschap